UN COLȚ CU MULT ȘARM PENTRU RELAXARE ȘI LECTURĂ

UN COLȚ CU MULT ȘARM PENTRU RELAXARE ȘI LECTURĂ

Uită de tumultul cotidian și odihnește-te preț de câteva clipe ori ore în compania unei cărți bune. Poți face acest lucru la orice oră din zi sau din noapte, fără să fie nevoie să te îndrepți către dormitor.

Dacă locuința ta nu este prevăzută cu o încăpere special destinată bibliotecii, poți crea o zonă reconfortantă în orice altă cameră ori spațiu de trecere. De preferat este să existe o fereastră, astfel încât colțul tău de refugiu în universul beletristic să fie cufundat în lumină naturală.

Nu ai nevoie de multe piese de mobilier ori accesorii pentru a te cufunda într-o stare zen, de reverie. Alege un fotoliu generos, de preferat să fie acompaniat de un puf pe care să îți sprijini picioarele, ori să îți pui tava cu ceștile de ceai și prăjituri. Un lampadar cu braț reglabil este tot ce ai nevoie ca ansamblul să fie complet, iar dacă vrei să plusezi la capitolul confort înconjoară-te de perne moi și decorative.

Ambianța din jurul tău trebuie să fie serenă, să te transpună într-un univers calm și prietenos. De aceea, îți sugerăm să te orientezi către o gamă cromatică diafană, în nuanțe pastelate, pe care să o vibrezi cu câteva accente tari de culoare. Un tapet cu un pattern stilizat, cu contururi fin trasate, ton sur ton, va da un plus de eleganță zonei respective. Dacă imprimeurile sunt elaborate ori supradimensionate, este de preferat să aplici tapet doar pe unul dintre pereți, ca să nu încarci vizual decorul și să îl faci apăsător.

Iată cum să mixezi câteva piese, care îți transformă complet ambientul și care îți vor da o energie bună de fiecare dată când vei privi compoziția creată de tine.

Anul acesta se poarta pattern-urile vegetale, supradimensionate.

Cele de inspiratie exotica sunt preferate in ambientele cu note estivale.

Este de preferat sa fie cat mai bine illuminate, pentru ca frumusetea lor sa iasa in evident.