Instructiuni de ingrijire

Spalati mereu prosoapele noi inainte de utilizare pentru a le „initia”. Este nevoie de cateva spalari pana cand prosopul atinge nivelul maxim de absorbtie si delicatete. Pentru a facilita pastrarea culorii vii si frumoase ale prosoapelor colorate, folositi detergent de rufe special pentru ‘colorate’. De asemenea, feriti-le de razele de soare puternice precum si de inalbitori, uleiuri, si creme care contin peroxid de benzoil. Pentru a pastra albul imaculat al prosoapelor albe, spalati-le doar cu albe.
Evitati sa folositi balsam de rufe la spalarea prosoapelor pentru ca acesta formeaza un strat pe buclele de fibre ale prosopului si reduce capacitatea de absorbtie a acestuia.Daca totusi folositi balsam de rufe, puneti o cantitate foarte mica ocazional.
Uscati prosoapele in uscator folosind bilele pentru uscator pentru a face prosoapele si mai moi si pufoase. Puteti gasi bilele pentru uscator in majoritatea supermarketurilor, dar cateva mingi de tenis vor obtine acelasi rezultat. De fapt, ele mentin uscatorul in miscare pentru a facilita miscarea aerului in prosoape.

Aveti grija de asternuturile dvs. inainte de prima utilizare:
Spalati si lasati la inmuiat asternuturile in apa rece peste noapte inainte de prima utilizare. Astfel vor deveni mai moi si se vor stabiliza culorile si dimensiunile.
Aveti grija de asternuturile dvs. dupa prima utilizare:
Spaland asternuturile o data pe saptamana va asigurati asternuturi mereu proaspat mirositoare. Daca le lasati mai mult, poate interveni o decolorare, in special in cazul asternuturilor albe. Contrar opiniei publice, asternuturile delicate albe nu trebuie spalate la temperaturi extrem de inalte, mai ales ca detergentii moderni obtin rezultate excelente la temperaturi mici. Daca spalati la 30 de grade economisiti si curent electric. Verificati instructiunile cu atentie inainte de spalare.
Pastrati albele albe:
Recomandam separarea tuturor asternuturilor in culori deschise sau inchise si spalarea lor la 40 de grade. Pentru rezultate optime, alegeti un detergent ne-biologic care sa nu contina inalbitori optici, agenti de inalbire sau enzime care pot determina degradarea culorilor sau formarea petelor. Astfel de detergenti pot deteriora si materialul.Pentru asternuturile colorate folositi detergent special pentru rufe colorate care sa nu contina agenti de inalbire.
Calcare:
Pentru rezultate optime, calcati asternuturile cand sunt inca umede, folosind un fier de calcat cu aburi. In cazul in care asternuturile s-au uscat complet, recomandam sa le umeziti din nou cu un spray cu apa inainte de calcare. Ca si in cazul gulerului de la o camasa, calcati colturile fetei de perna din exterior spre interior pentru a evita cutele din colt. Daca articolul este brodat sau impodobit, calcati pe verso pentru a il proteja.

Masurile aplicabile asternuturilor se vor lua si in cazul fetelor de masa. Asigurati-va ca ati tratat petele rezistente imediat si, in orice caz, inainte de spalare. Astfel vor fi indepartate cu usurinta. Spalati toate articolele dintr-un set impreuna pentru ca acestea sa arate la fel. Alegeti un detergent fara agenti de albastrire optica– acestia irita materialul, polueaza si nu au putere de curatare.

Spalati vesela imediat dupa utilizare
Reglati o temperatura scazuta si utilizati o cantitate optima de solutie pentru curatare in masina de spalat vase
Nu se recomanda stergerea vaselor

Tamponati pata cu lichid de spalare diluat. Repetati de cateva ori, dupa caz. Spalati ca de obicei.

  • Ceara de lumanare: Indepartati ceara cu grija cu ajutorul unghiilor. Puneti articolul patat intre doua foi de hartie de matase sau hartie sugativa si apasati cu un fier de calcat fierbinte. Ceara ramasa va fi absorbita de hartie.
  • Cafea si ceai: aplicati borax (1 parte borax la 6 parti apa) direct pe pata. Apoi spalati in apa calduta cu sapun.
  • Fructe si coacaze: Acoperiti cu sare si sapun lichid delicat. Lasati sa actioneze cateva ore apoi clatiti bine.
  • Grasime : Acoperiti pata cu bicarbonat de sodiu sau solutie pentru pete pe baza de argilasi lasati sa actioneze cateva ore. Indepartati si repetati operatiunea. Indepartati pudra si spalati ca de obicei.
  • Mucegai si rugina: Aplicati otet alb sau zeama de lamaie pentru a opri extinderea mucegaiului.Lasati la soare pentru uscare timp de cateva ore. Spalati ca de obicei dar separat.
  • Ruj: Indepartati pata pe cat posibil cu ajutorul unui cutit neascutit. Folositi un produs pentru indepartarea petelor textile inainte de spalare si frecati cu o carpa alba curata. Apoi spalati ca de obicei.
  • Sange: Spalati petele imediat cu apa rece (niciodata cu apa calda deoarece aceasta fixeaza pata) Apoi lasati la inmuiat in apa rece cu doua cupe de sare adaugate la apa timp de 24 de ore apoi spalati ca de obicei.
  • Vin rosu si dulceata: Curatati imediat prin frecare cu apa minerala si apoi spalat ca de obicei.